Menu
Your Cart

 Atenție! Din cauza unor greve și proteste sociale în spațiul comunitar european, comenzile pot suferi întârzieri neașteptate.

Termeni și Condiții VOLTMAG

1.  DEFINITII SI TERMENI
VOLTMAG – este denumirea comerciala a ELECTRIC POWER S.R.L cu sediul social Strada Silvestru Străpungere 13, Bl. E, Sc. B, Et. 2, Ap. 10 - Cod poștal 700003, Iasi - Jud. Iasi înregistrată cu număr de ordine in Registrul Comerțului J22/752/16.03.2005, cod unic de înregistrare fiscala RO17366414 si punct de lucru in Strada Silvestru Străpungere 13, Bl. E, Sc. B, 700003 Iasi - Jud. Iasi.
Vânzător – VOLTMAG                                  
Cumpărător – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care își face un Cont in Site si efectuează o Comandă.
Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la înregistrarea de către VOLTMAG (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre VOLTMAG si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.
Utilizator – orice persoana fizica/juridica înregistrată pe  Site , care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni si Condiții Generale.
Utilizator – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumpărător poate adaugă Conținut pe Site. Utilizatorul este asociat informațiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.
Cont – secțiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii si care conține informații despre Client/Cumpărător si istoricul Cumpărătorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții Bunuri, etc.).
Favorite – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului sa își creeze Liste.
Lista – pagina web din Favorite in care Cumpărătorul/Utilizatorul poate adaugă Bunuri pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adaugă in coșul de cumpărături („coșul meu”).
Listele pot fi:
-    Publice: orice Client/Cumpărător/Utilizator poate vizualiza Lista Cumpărătorului/Utilizatorului in cazul in care acesta a distribuit-o pe Cumpărător de socializare  (Facebook, Twitter si Google+) sau daca accesează profilul public al Cumpărătorului/Utilizatorului din Site. Listele sunt publice, iar Cumpărătorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricând, direct din Contul sau, secțiunea Favorite.
-    Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumpărătorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca si publice oricând, direct din Contul sau, secțiunea Favorite.
Site – domeniul www.voltmag.ro si subdomeniile acestuia.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vânzător si Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa Bunuri si Servicii de pe Site.
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile menționate in Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.
Campanie – acțiunea de a expune in scop comercial, un număr finit de Bunuri si/sau Servicii având un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de către Vânzător.
Contract – reprezintă contractul la distanta încheiat intre Vânzător si Cumpărător, fără prezenta fizica simultana a Vânzătorului si a Cumpărătorului.
Conținut
•    toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;
•    Conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
•    orice informație comunicata prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
•    informații legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumita perioada;
•    informații legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada;
•    date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Review – o evaluare scrisa de către deținătorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experienței personale si capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificațiile menționate de către producător.
Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Utilizator/Client/Cumpărător vis-à-vis de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumpărător asupra unui produs sau serviciu.
Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.
Întrebare – formula de adresare către alți Utilizatori/Clienti/Cumpărători cu scopul de a obține informații despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.
Răspuns – informație scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului care a adresat o Întrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Răspunsul reprezintă o explicație oferita de un Utilizator/Client/Cumpărător unui alt Utilizator/Client/Cumpărător in cadrul unei discuții.
Document – prezentele Termene si Condiții.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumita perioada, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile Conținute de acesta.
Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vânzarea unui Bun si/sau Serviciu de către VOLTMAG, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.
Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, plătită de către Vânzător către societatea autorizata cu preluarea operațiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deșeurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevăzut de legislația in vigoare.
Specificații – toate specificațiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor așa cum sunt precizate in descrierea acestora.
2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
2.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.
2.2. Notificarea primita de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezintă acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda  va anunță Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
2.4. Contractul se considera încheiat intre Vânzător si Cumpărător in momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul poștei electronice si/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.
2.5. Pentru Comenzile ce urmează a fi livrate la punctul de livrare VOLTMAG sau direct la adresa indicata de către Cumpărător preturile si rezervările Bunurilor si/sau Serviciilor sunt valabile pana la livrarea efectiva către Cumpărător.
2.6. Documentul si informațiile puse la înregistrarea de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achiziționate.
3.  POLITICA DE VANZARE ONLINE
3.1. Accesul in vederea efectuării unei Comenzii ii este permis oricărui Client/Cumpărător.
Pentru motive justificate VOLTMAG își rezerva dreptul de a restricționa accesul Clientului/Cumpărătorului in vederea efectuării unei Comenzi si/sau la unele din modalitățile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activității Clientului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel VOLTMAG. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumpărătorul se poate adresa Departamentului de Relații cu Clienții VOLTMAG, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus menționate.
3.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directa cu acesta sau prin adresele menționate la secțiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit sa aducă justificări pentru aceasta.
3.3 In cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, VOLTMAG își rezerva dreptul de a cere Clienților/Cumpărătorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejării informației din cadrul Site-ului.
3.4. VOLTMAG poate publica pe Site informații despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promoții practicate de către acesta sau de către oricare alt terț cu care VOLTMAG are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.
3.6. In Condițiile prevăzute de lege, prețul Bunurilor electronice afișat pe Site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Clientul/Cumpărătorul solicita detalii cu privire la suma exacta adăugată la prețul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relații cu Clienții VOLTMAG.
3.7. In cazul plaților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitând-se la comisioane de conversie valutara aplicate de către banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poarta numai Cumpărătorul.
3.8 Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuala din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
3.8. După 14 (paisprezece) zile de la achiziționarea unui  Bun sau Serviciu, Cumpărătorului i se va solicita înscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achiziționat. Solicitarea va fi transmisa către adresa de email înscrisă de Cumpărător in Cont. In acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumpărători de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.
4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
Vânzătorul poate cesiona si/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil fata de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.
5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
5.1. Conținutul, astfel cum este definit in preambul, incluzând dar nelimitând-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau Conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a VOLTMAG, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare si/sau publicare).
5.2. Clientului/Cumpărătorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut in orice alt context decât cel original intenționat de VOLTMAG, includerea oricărui Conținut in afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifica dreptul de autor al VOLTMAG asupra Conținutului precum si participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al VOLTMAG.
5.3. Orice Conținut la care Clientul/Cumpărătorul are si/sau obține acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific si valid încheiat intre VOLTMAG si acesta, si fără nici o garanție implicit sau expres formulata din partea VOLTMAG cu referire la acel Conținut.
5.4. Clientul/Cumpărătorul poate copia, transfera si/sau utiliza Conținut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
5.5. In cazul in care VOLTMAG conferă Clientului/Cumpărătorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit Conținut, la care Clientul/Cumpărătorul are sau obține acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor Conținuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor Conținuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform Condițiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezintă un angajament contractual din partea VOLTMAG pentru respectivul Client/Cumpărător sau oricare alt terț care are/obține acces la acest Conținut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui Conținut, in timpul sau după expirarea acordului de utilizare.
5.6. Niciun Conținut transmis către Client sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuala din partea VOLTMAG si/sau al angajatului/prepusului VOLTMAG care a mijlocit transferul de Conținut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul Conținut.
5.7. Este interzisa orice utilizare a Conținutului in alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, in cazul in care acesta exista.
6. COMANDA
6.1. Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre decât indicate expres. Odată adăugat in coșul de cumpărături, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achiziție in măsura in care exista stoc sau posibilitatea ca aceasta sa fie livrat. Adăugarea unui Bun/Serviciu in coșul de cumpărături, in lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.
6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete si adevărate la data plasării Comenzii dar si primirea bunurilor comandate conform termenelor de livrare comunicate.
6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte ca Vânzătorul poate sa îl contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vânzător, in orice situație in care este necesara contactarea Cumpărătorului.
6.4. Vânzătorul poate anula Comanda efectuata de către Cumpărător, in urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nici o obligație ulterioara a vreunei părți fata de cealaltă sau fără ca vreo parte sa poată sa pretindă celeilalte daune-interese in următoarele cazuri:
6.4.1. neacceptarea de către banca emitenta a cardului Cumpărătorului, a Tranzacției, in cazul plătii online;
6.4.2. invalidarea Tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de VOLTMAG, in cazul plații online;
6.4.3. datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
6.5. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat in termenul confirmat inițial de către Vânzător, acesta din urma va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt cu comunicarea ulterioarelor întârzieri. Întârzierile pot fi generate de indisponibilitatea momentana a produsului, întârzieri generate de către compania de transport, stări de urgenta, etc.
6.6. Numai in cazul totalei imposibilități de livrare a produselor comandate sau daca întârzierea comunicata de către Vânzător va fi superioara a 90 zile, Cumpărătorul are dreptul de a solicita in scris prin email anularea comenzii si restituirea sumelor achitate pentru respectiva comandă.
6.7 Nu este acceptata returnarea bunurilor achiziționate pe magazinul Voltmag.ro si restituirea sumelor corespunzătoare. Electric Power srl, in totala transparenta, pune la dispoziție on-line toate informațiile despre produsul comercializat si oferă de asemeni consultanta telefonica de suport pentru clienti in vederea clarificării cat mai mult a eventualelor neînțelegeri. Comenzile plasate de către vizitatorii magazinului on-line Voltmag.ro sunt efectuate fără nicio constrângere si in deplina libertate de decizie a acestora.
7. CONFIDENTIALITATE
7.1. Informațiile de orice natura furnizate de către Cumpărător/Client Vânzătorului, vor rămâne in proprietatea Vânzătorului.
7.2. Nici o declarație publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comanda/Contract fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.
7.3. Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul sa poată utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul Site-ului.  VOLTMAG nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, daca legislația in vigoare nu prevede alte specificări in acest sens.
7.4. Prin înscrierea in baza de date a VOLTMAG, Clientul/Cumpărătorul își oferă consimțământul expres, in limitele legislației in vigoare, de a fi contactat de către terți, parteneri ai VOLTMAG: furnizori de servicii de marketing, alți furnizori de servicii; agenții de stat, guvernamentale sau asociații din domeniul asigurărilor, atunci când legislația specifica prevede acest lucru; alte companii cu care VOLTMAG poate dezvolta programe comune de ofertare pe piața a Bunurilor si/sau a Serviciilor, etc.
8. PUBLICITATE
8.1. Newsletter-ele VOLTMAG sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați si agreați de VOLTMAG. Astfel, sunt asigurate confidențialitatea si securitatea informațiilor.
8.2. In momentul in care, Clientul își creează un Cont pe Site, are posibilitatea sa își exprime acordul cu privire la primirea de Newsletter. Opțiunea cu privire la acordul emis de către Client, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea VOLTMAG in acest sens.
8.3. Renunțarea la primirea Newsletter-lor de către Client sau Cumpărător se poate face in orice moment folosind legătura special destinata din cadrul oricăror Newsletter.
8.4. Renunțarea la primirea Newsletter-lor nu implica renunțarea la acceptul dat pentru prezentul Document.
9. FACTURARE – PLATA
9.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afișate in cadrul site-ului www.voltmag.ro includ T.V.A. conform legislației in vigoare.
9.2. Prețul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind sa furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația in vigoare.
9.3. Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferenta Comenzii ce conține Bunuri si/sau Servicii vândute de VOLTMAG precum și pentru orice alte plăti aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adăugarea facturii in Contul Cumpărătorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail menționată de Cumpărător in Contul sau.
9.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului ii revin obligațiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informațiile si documentele aferente fiecărei Comenzi, existente in Cont.
9.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul sau, va deține o evidenta a facturilor emise de VOLTMAG, putându-le salva si arhiva la rândul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o dorește.
9.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprima acordul sa primească facturile in format electronic prin adăugarea acestora de către VOLTMAG in Contul sau prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail menționată in Contul sau.
9.7. In cazul in care aceste informații sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzeci și opt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: comenzi@voltmag.ro
9.8 Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile VOLTMAG si nici nu vor fi stocate de către de VOLTMAG sau de către procesatorul de plăti integrat in Site, ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este platforma iPay gestionata de către Banca Transilvania cu sediul in Cluj-Napoca, Cluj, str. Calea Dorobanților nr. 30-36, 400117, Telefon +40264 308 028 sau *8028.
9.10 In anumite cazuri, pentru menținerea securității Tranzacțiilor, la înregistrarea Comenzii, Cumpărătorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.
9.11 Pentru motive de securitate a Tranzacțiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul este sfătuit sa nu rămână logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa conțină cel puțin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).
10.  LIVRAREA BUNURILOR
10.1. Vânzătorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door la adresa indicată de către Cumpărător sau la punctul de livrare VOLTMAG, conform opțiunii Clientului.
10.2. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.
10.3. Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul României.
11. GARANTII
11.1. Toate Bunurile comercializate de către VOLTMAG beneficiază de Condiții de garanție conforme legislației in vigoare si politicilor comerciale ale producătorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producător in parte.
11.2. In cazul Bunurilor vândute si livrate de VOLTMAG, certificatele de garanție fie sunt emise direct de producător, in cazul in care acesta are o rețea de service națională, fie sunt emise de către S.C. ELECTRIC POWER S.R.L.
11.3. In cazul Bunurilor vândute si livrate de VOLTMAG prin parteneri Cumpărătorul va primi la livrare pentru fiecare Bun care beneficiază de garanție un certificat de garanție cu toate detaliile centrului de service care asigura reparațiile pe durata termenului de garanție. Garanția Bunurilor achiziționate prin intermediul VOLTMAG de la partenerii Marketplace  este asigurata de către service-ul autorizat menționat pe certificatul de garanție aferent Bunului sau de către Vânzător.
11.4. Pentru Bunurile din Comanda care beneficiază de garanție in baza certificatelor de garanție emise de către ELECTRIC POWER S.R.L., partener de service VOLTMAG, VOLTMAG va transmite Cumpărătorului aceste certificate de garanție exclusiv in format electronic, prin adăugarea certificatului de garanție aferent Bunului in Contul Cumpărătorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail menționată de Cumpărător in Contul sau.
11.5. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garanție aferent Bunului din Comanda, Cumpărătorului ii revin obligațiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informațiile si documentele aferente fiecărei Comenzi, existente in Cont.
Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul sau de pe www.voltmag.ro, va deține o evidenta a certificatelor de garanție emise de VOLTMAG, putându-le salva si arhiva la rândul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o dorește.
In cazul in care aceste informații sunt indisponibile pentru 48 (patruzeci și opt) de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizați acest aspect pe adresa de mail: asistenta@voltmag.ro
11.6. In cazul certificatelor de garanție emise de producători, Bunul reclamat defect in perioada de garanție trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menționat in certificat. Acest centru autorizat de producător va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanției.
Lipsa certificatului de garanție al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecîșiopt) de ore de la recepția mărfii pe adresa asistenta@voltmag.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
12. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR
Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, după efectuarea plații din partea Cumpărătorului in locația indicata in Comanda (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului).
13. RASPUNDERE
Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor după livrare si in special pentru pierderea  acestora.
Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul își asuma răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesării Contului, si, in măsura permisa de legislația in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
Prin crearea Contului si/sau utilizarea Conținutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul accepta in mod expres si fără echivoc Termenii si Condițiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data creării Contului si/sau utilizării Conținutului si/sau la data plasării Comenzii.
Ulterior creării Contului utilizarea Conținutului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor si Condițiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale
Termenilor si Condițiilor Site-ului.
Termenii si Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către VOLTMAG, aceștia fiind opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la data afișării in Site. Acceptarea Termenilor si Condițiilor Site-ului se confirma prin bifarea chec boxului corespunzător din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plăti online.
14.INSCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RĂSPUNSURI
Înscrierea de Review-uri, Comentarii, Întrebări si Răspunsuri se poate face, de către Utilizatori/Clienti/Cumpărători, in secțiunile “Întrebările si Răspunsurile clienților” si “Review-uri”. Informațiile înscrise pot fi atât pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.
In momentul înregistrării unui anumit Review/Comentariu/Întrebare/Răspuns pe Site, Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii acorda Vânzătorului o licența neexclusiva, perpetuă, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afișa acest Conținut.
 Fiecare Utilizator/Client/Cumpărător, in momentul înscrierii de Review/Comentariu/Întrebare/Răspuns in secțiunile menționate, se angajează sa respecte următoarele reguli:
 -    sa facă referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitând informații legate de aspecte ce se pot schimba (preț sau oferte promoționale) sau informații care țin de modul desfășurării Comenzii;
-    sa folosească doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, deși nu sunt considerate romanești, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);
-    sa utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumpărător;
-    sa se asigure de încadrarea corecta a Conținutului introdus pe Site astfel: orice Întrebare va fi înscrisă in secțiunea “Întrebările si Răspunsurile clienților”, si orice Review va fi înscris in secțiunea “Review-uri”;
-    sa se asigure ca informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, ne înșelătoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părți, drepturile de autor, de marca comerciala, de licența sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
-    sa folosească aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit  produs sau serviciu de pe Site fără a face referire către alte firme ce promovează vânzarea si cumpărarea de produse sau servicii;
-     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nici o măsura, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informație care poate determina dezvăluirea acestor date personale;
-     sa nu înscrie informații si/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comerciala ca si Vânzătorul;
-    sa nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către  Vânzător sau sa înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări/Răspunsuri care sa conțină materiale de natura publicitara;
-     sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Întrebarea/Răspunsul ca mijloc de comunicare cu Vânzătorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vânzătorului înscrise pe Site.
Pe lângă o evaluarea realista critica, in momentul înscrierii unui Review,  Utilizatorul/Clientul/Cumpărătorul va adaugă si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, împreună cu Rating-urile corespunzătoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, număr care apare intre paranteze lângă titlul acestora. Astfel, un Review însoțit de un Rating mare duce la o creștere a Rating-ului general, iar un Review însoțit de un Rating mic duce la o scădere a  Rating-ului general.
Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii ce înscriu Review-uri la care atașează fișiere foto sau video vor respecta următoarele reguli :
-    fișierele încărcate  vor conține imagini si/sau videoclipuri  care se refera  la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurând-se ca fișierele încărcate respecta drepturile de autor;
-    fișierele încărcate nu vor conține violenta, Conținut pentru adulți,  limbaj licențios  sau alt Conținut care ofensează o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a vârstei, a statutului de veteran,  a orientării sexuale sau politice;
-    fișierele încărcate nu vor conține informații legate de alte persoane;
-    fișierele încărcate nu vor conține URL-uri sau watermark-uri către site-uri ce desfășoară aceeași activitate comerciala ca Vânzătorul.
Când un Review/Comentariu/Întrebare sau Răspuns este semnalat de către un Utilizator/Client/Cumpărător ca având un Conținut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest Conținut este examinat cu atenție de către Vânzător pentru a determina daca încalcă Termeni si Condiții Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai după examinarea acestora de către Vânzător.
In cazul in care  Vânzătorul constata încălcarea Termenelor si Condițiilor in mod repetat, acesta își rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului de a înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări sau Răspunsuri in secțiunile “Întrebări si Răspunsuri ale clienților” si “Review-uri”.
Pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul si/sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii au la dispoziție formularul de sesizări din cadrul Site-ului: http://voltmag.ro/reclamatii. Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.
15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
15.1. VOLTMAG este înregistrată in Registrul de Evidenta a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal la numărul 0005956.
15.2. Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date, modificata si completata, VOLTMAG are obligația de a administra in Condiții de siguranța si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.
15.3. Scopul colectării datelor este: informarea Clienților/Cumpărătorilor privind situația Contului lor, informarea  Cumpărătorilor privind evoluția si starea Comenzilor, evaluarea  Bunurilor si Serviciilor oferite, activității comerciale, de promovare a  Bunurilor si Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piața, de statistica, de urmărire si monitorizare a vânzărilor si comportamentul Clientului/Cumpărătorului.
15.4. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de Comanda Cumpărătorul declara si accepta necondiționat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a VOLTMAG, înregistrată in Registrul de Evidenta a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sub numărul 0005956, si își da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de către VOLTMAG, afiliații si colaboratorii acestora pentru desfășurarea si/sau derularea de către VOLTMAG, afiliații si colaboratorii acestora de activități cum ar fi, dar fără a se limita la, activități comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piața, de statistica, de urmărire si monitorizare a vânzărilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, Cumpărătorul își da acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de către VOLTMAG atât afiliaților săi precum si altei/altor entități din tara sau străinătate.
15.5. Prin citirea Documentului ați luat la cunoștința faptul ca va sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justiției in caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date.
15.7. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Strada Silvestru Străpungere 13, Bl E, Sc B, Et. 2, Ap 10 - 700003, Iasi - Jud. Iasi, in atenția ELECTRIC POWER S.R.L. vă puteți exercita dreptul de intervenție asupra datelor, după caz:
15.7.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;
15.7.2. transformarea in date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date;
15.7.3. notificarea către terții cărora le-au fost dezvăluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedește imposibila sau nu presupune un efort disproporționat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
15.7. De asemenea, VOLTMAG poate furniza datele Cumpărătorului cu caracter personal altor companii cu care se afla in relații de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează ca aceste date sunt păstrate in siguranța si ca furnizarea acestor informații personale se face conform legislației in vigoare, după cum urmează: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piața a Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurători.
15.8. Prin completarea in formularul de comanda pe Site a datelor personale, inclusiv CNP, in scopul activității de creditare, Cumpărătorul își exprima expres consimțământul ca persoanele juridice cu care VOLTMAG a încheiat parteneriate in vederea oferirii produselor prin credit sa prelucreze datele personale ale acestuia in evidentele proprii in scopul efectuării analizei de credit si sa le transmită in vederea consultării informațiilor înregistrate pe numele Cumpărătorului in baza de date a Biroului de Credit.
15.9. Informațiile Cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate si către Parchetul General, Politie, instanțele judecătorești si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
16. FORTA MAJORA
16.1. Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzător, total sau parțial este datorata unui eveniment de forța majora. Forța majora este evenimentul imprevizibil, in afară controlului parților si care nu poate fi evitat.
16.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele sa poată pretinde celeilalte alte daune-interese.
17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii apărute intre VOLTMAG si Clienti / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi soluționate de către instanța judecătorească competenta din Municipiul IASI.
18. INFORMAȚII PRIVIND DEEE
18.1. Deșeurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot conține substanțe periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sănătății umane in cazul in care nu sunt colectate separat.
Având in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protecția mediului si O.U.G. 5/2015 privind deșeurile de echipamente electrice si electronice, Clienții au obligația de a nu elimina deșeurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deșeuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE;
18.2. Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectări separate reprezintă o pubela cu roti barata cu o cruce, ca in imaginea alăturată.
18.3. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deșeuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectări separate.

Ultima actualizare 18.08.2022